Varkensfilet met ananas-kerriesaus

2 personen
bereiden

waardering 7,5obv 4 waarderingen

Bevat per portie

380 kcal
29 g eiwit
17 g vet
30 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 blikje ananasstukjes (netto ca. 225 g)
  • 2 varkensfilets
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 25 g boter
  • 1 ui, in kleine stukjes
  • 150 g umer
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • ½ eetlepel maïzena

Bereiden

Laat de ananas in een zeef boven een kom uitlekken.

Wrijf het vlees in met zout, peper en 1 theelepel kerriepoeder. Houd 1 eetlepel boter achter. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de varkensfilet in 8 minuten bruin en gaar, keer ze regelmatig.

Verhit in een steelpan 1 eetlepel boter. Fruit de ui en de rest van het kerriepoeder ca. 3 minuten. Voeg het ananassap, de umer en de bouillonpoeder toe. Breng het aan de kook. Roer de maïzena met 2 eetlepels water glad. Voeg de maïzena al roerende aan de kerriesaus toe. Blijf roeren tot de saus gebonden is. Roer de stukjes ananas erdoor. Breng ze op smaak met zout en peper.

Leg het vlees op twee borden. Schenk er een beetje saus over. Lekker met rijst en sperzieboontjes.

Het recept 'Varkensfilet met ananas-kerriesaus' wordt je aangeboden door . Beeld: MSPT | Shutterstock.com

Varkensfilet tips