Gesmoorde varkenshaas met appel uit de slow cooker

6 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 varkenshaasjes, in grote stukken gesneden
  • 80 g boter
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 200 ml cider
  • 6 appels, elk in vieren gesneden
  • 4 takjes verse salie (desgewenst)

Bereiden

Bestrooi het vlees met zout en peper. Laat de boter smelten in een koekenpan. Bak er de stukken vlees snel rondom goudbruin in. Voeg de rietsuiker toe en laat karameliseren. Giet er de cider bij, schraap alle aanbaksels los en laat iets inkoken.

Schep het mengsel over in de pot van de slow cooker. Voeg de partjes appel en desgewenst de salie toe. Leg het deksel op de cooker en laat 4 uur op lage temperatuur of 2 uur op hoge temperatuur stoven.

Serveer met aardappelpuree en lepel er het kooknat over.

Extra benodigd

Slow cooker

Variatietip

Je kunt de varkenshaasjes vervangen door in stukken gesneden varkens halskarbonades. Verdubbel in dat geval de kooktijd.

Kookboek

Het recept 'Gesmoorde varkenshaas met appel uit de slow cooker' is afkomstig uit het kookboek...

Topgerechten uit de slow cooker

Wie van heerlijk lang gestoofde gerechten houdt, kan niet meer zonder slow cooker. Die stooft heel langzaam voor jou verwarmende schotels, smeltend zacht vlees... lees verder

© Good Cook

Varkenshaas tips

Reacties op dit recept

  • jos Kunnen we wat meer hoogstaande recepten uit ons continent verwachten? Vind het nog immer jammer dat de werelds top chef (volgens de media) Jamie Oliver nooit de gelegenheid heeft gehad om de helaas overleden Paul Bocuse kookles te geven. Wat ook opvalt is dat al die kookboeken van de werelds meest gewaardeerde chef een samenstelling zijn door vernuftig knip/plakwerk en vertaalwerk uit continentale kookboeken. Het is tijd dat hij een kookboek maakt met de meest gelauwerde recepten uit het Verenigd Koninkrijk.