De heimweekeuken

Iedereen heeft wel een gerecht waar een bijzondere herinnering aan kleeft: de legendarische hazenpeper van je moeder, de pannenkoeken van je opa of de loempiaatjes van je Thaise buurvrouw. Achter al die gerechten schuilt een bijzonder verhaal. Voor de rubriek 'De heimweekeuken' in dagblad 'Trouw' schreef Karin Luiten elke week een interview gecombineerd met een lekker recept. Dat leverde prachtige eetherinneringen op. Moeders komen vaak ter sprake, uiteraard, maar ook excentrieke tantes en bijzondere oma's, memorabele reizen of een jeugd in een ver land. De gerechten variëren van regionale specialiteiten als boffer, knieperties, kruukplaetjes en Fries suikerbrood tot exotische lekkernijen als Chinese jiaozi, Georgische lamsstoofschotel en Vietnamese soep. Ook talloze klassiekers komen voorbij, zoals de perfecte biefstuk, Belgische frieten en Hollandse erwtensoep, en gerechten met intrigerende namen als 'klimmende mieren' en 'fluitjespap'.

AuteurKarin Luiten

UitgeverijNieuw Amsterdam

  • Paperback
  • 224 pagina's
  • ISBN 9789046809808

Voorproefjes uit dit kookboek

Alle Kookboeken van Koken met Karin