Gepofte aardappel uit de oven met kruidenroom

  • 4 personen
  • 50 min
  • waardering 8
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 800 g vastkokende aardappelen (van gemiddelde grootte)
  • 1 tuiltje gemengde kruiden (dragon, kervel, basilicum, peterselie, bieslook)
  • 100 g lichte room van 10%
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 250 g magere kwark van 0%

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Was de aardappelen onder koud stromend water. Verpak elke aardappel in een velletje aluminiumfolie. Sluit de papillotten. Leg ze op een ovenplaat en bak ze 45 minuten onder de ovengrill.

Bereid de kruidenroom. Was en droog de tuinkruiden en haal de blaadjes van de steeltjes. Hak de blaadjes grof. Houd er wat apart voor de garnering. Doe de kruiden met de room in de blender en mix het geheel tot u een dikke crème verkrijgt. Voeg de knoflook en de kwark bij de room. Kruid met peper en zout.

Open de papillotten en maak een inkeping in de lengte van de aardappelen. Verdeel de kruidenroom over de aardappelen en versier met de kruiden.

Extra benodigd

Aluminiumfolie, blender

Barbecuetip

Voor de barbecue: kook de aardappelen eerst 20 minuten. Plaats de papillotten 10 minuten op de as.

Kookboek

Het recept 'Gepofte aardappel uit de oven met kruidenroom' is afkomstig uit het kookboek...

Feestelijk slank

Lucrèce Wellekens & Céline van Hauwermeiren

Lukt het om een viergangenmenu te bereiden dat in totaal niet meer dan 700 calorieën bevat? Dat kan perfect wanneer je een menu uit dit boek kiest. Lente... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Gepofte aardappelen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!