Franse pommes Pont Neuf

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 8
  • Bijgerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen (Bintje)
  • 2 liter frituurolie

Bereiden

Schil de aardappelen met een dunschiller en was ze. Snijd ze met een mes in staafjes van 1 cm dik of gebruik een handfrietsnijder.

Was ze een paar keer om het vrijgekomen zetmeel te verwijderen (het spoelwater moet uiteindelijk helder zijn) en dep ze met een schone, droge theedoek voorzichtig droog.

Schenk de frituurolie in de friteuse en verhit die tot 150 °C. Doe de goedgedroogde aardappelstaafjes in het frituurmandje. Doe niet te veel aardappelen tegelijk in het mandje: 1 kg friet moet in twee ronden worden gebakken.

Laat het frituurmandje in de olie zakken en bak de frieten 7 minuten.

Haal het mandje uit de olie, schud het goed uit zodat de frieten kunnen uitlekken en laat ze ongeveer 30 minuten volledig afkoelen.

Verhit de olie opnieuw, nu tot 180 °C. Doe de frieten weer in de pan en bak ze maximaal 3 minuten.

Haal het mandje uit de pan, schud het uit zodat de frieten kunnen uitlekken en leg ze in een met keukenpapier beklede kom. Trek het papier eronderuit en breng de frieten royaal op smaak met ½ theelepel zout. Laat ze een paar minuten rusten en serveer de frieten als ze nog goed warm zijn. Bestrooi ze vlak voor het serveren met ½ theelepel fleur de sel.

Extra benodigd

Friteuse

Kookboek

Het recept 'Franse pommes Pont Neuf' is afkomstig uit het kookboek...

Alles over friet

Anne de la Forest

Friet wordt overal ter wereld en in alle denkbare varianten gegeten: groot, klein, dik, dun, Frans, Belgisch of Hollands. De bekendste frieten zijn... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Patat & friet recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!