citroentaart recepten

recept
waardering
Citroentaart

Citroentaart

Smelt 100 g boter au bain-marie. Doe 250 g bloem met 1 zakje gedroogde gist in een kom. Roer er met de gesmolten boter, 4 eieren, 200 g fijne kristalsuiker, de geraspte schil en het sap van 1 citroen en 100 g in stukjes gesneden gekonfijte vruchten een homogeen beslag van. Schep het in een springvorm van 25 cm doorsnee en bak het 40 minuten in een tot 190 °C verhitte oven. Maak intussen een botercrème van 125 g suiker (tot 'bal' gekookt in 50 ml water), 4 eierdooiers, 125 g boter en de geraspte schil en het sap van 1 citroen. Haal het uit de vorm en laat op een rooster afkoelen. Snijd de taart horizontaal in 3 plakken. Bestrijk 2 plakken met een dikke laag crème au beurre. Leg de 3 plakken weer op elkaar. Bestrooi de citroentaart royaal met poedersuiker en zet hem koel weg, maar niet in de koelkast. Bedruppel hem eventueel met een suikerstroop met citroen.

Citroentaart recept tip

Citroentaart met poedersuiker.

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)
(advertorial)
MAGGI Bouillonspecialiteiten

De nieuwe MAGGI Bouillonspecialiteiten staan aan de basis van vele soorten gerechten. Zo maak je met de Paddenstoelenbouillon bijvoorbeeld een heerlijke risotto.

Op zoek naar inspiratie? Kijk op MAGGI.nl.

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken