citroentaart recepten

recept
waardering
Citroentaart

Citroentaart

Smelt 100 g boter au bain-marie. Doe 250 g bloem met 1 zakje gedroogde gist in een kom. Roer er met de gesmolten boter, 4 eieren, 200 g fijne kristalsuiker, de geraspte schil en het sap van 1 citroen en 100 g in stukjes gesneden gekonfijte vruchten een homogeen beslag van. Schep het in een springvorm van 25 cm doorsnee en bak het 40 minuten in een tot 190 °C verhitte oven. Maak intussen een botercrème van 125 g suiker (tot 'bal' gekookt in 50 ml water), 4 eierdooiers, 125 g boter en de geraspte schil en het sap van 1 citroen. Haal het uit de vorm en laat op een rooster afkoelen. Snijd de taart horizontaal in 3 plakken. Bestrijk 2 plakken met een dikke laag crème au beurre. Leg de 3 plakken weer op elkaar. Bestrooi de citroentaart royaal met poedersuiker en zet hem koel weg, maar niet in de koelkast. Bedruppel hem eventueel met een suikerstroop met citroen.

Citroentaart recept tip

Citroentaart met poedersuiker.

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Licht!

    Licht!

    In 'Licht!' heeft Hugh Fearnley-Whittingstall 170 simpele, goedkope en vooral gezonde recepten verzameld. De recepten zijn... bekijk 'Licht!'

  • Kookboek Tosti's

    Tosti's

    Bestaat er iets lekkerders dan een broodje met heel veel gesmolten kaas? In 'Tosti's' vind je 28 heerlijke variaties op dit ultieme comfort... bekijk 'Tosti's'

  • Kookboek Vegatopia

    Vegatopia

    No-nonsense vega-inspiratie voor elke dag: 'Vegatopia - het kookboek' staat boordevol lekkere, originele en vegetarische... bekijk 'Vegatopia'

bekijk alle kookboeken