Appel-frambozen crumble

  • 1 crumble
  • 45 min
  • waardering 7,7
  • Gebak
  • Engels
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • voor de crumble
  • 200 g bloem
  • 120 g boter
  • 180 g suiker
  • voor de vulling
  • 4 appels, in stukjes
  • 200 g frambozen
  • 2 eetlepels suiker
  • rasp van 1 sinaasappel
  • boter voor invetten

Bereiden

Maak een fijne crumble door de bloem met boter en suiker in de keukenmachine te mengen. Laat even rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor tot 190 °C.

Meng de appelstukjes met de frambozen, de suiker en de sinaasappelrasp en schep in de beboterde ovenschaal. Verdeel de crumble over het fruit.

Bak de crumble 20-30 minuten in de voorverwarmde oven.

Extra benodigd

Keukenmachine, ovenschaal (Ø 23 cm)

Variatietip

Havervlokken door de crumble, geschaafde amandel door de crumble, kaneel door de crumble, gebruik ook eens ander fruit bij de appels: perzik, pruimen, ananas.

Kookboek

Het recept 'Appel-frambozen crumble' is afkomstig uit het kookboek...

Appeltaart

Jasmin Schults & Anaïsa Bruchner

In 'Appeltaart' vind je recepten voor de heerlijkste taarten met appel en meer. Appelkruimeltaart met witte chocola, appel-frambozencrumble, boeren... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (15 stemmen)

Crumble recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!