Hartige taart met ham en champignons

  • 4 personen
  • 50 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 500 g champignons (uit een potje)
  • 6 zongedroogde tomaten, in reepjes
  • 250 g hamreepjes
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels melk
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 5 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 eetlepel paneermeel

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de champignons goed uitlekken en meng ze met de tomatenreepjes, hamreepjes, Italiaanse kruiden en zout en peper naar smaak.

Klop de eieren los met de melk en schep dit door het champignonmengsel.

Bestrijk een quichevorm met de margarine en bekleed deze met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi er het paneermeel over. Verdeel het champignonmengsel erover.

Bak de taart in het midden van de oven in 30-40 minuten goudbruin en gaar.

Extra benodigd

Quichevorm

Kookboek

Het recept 'Hartige taart met ham en champignons' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Gemak

diverse auteurs

Soms wil je niet veel moeite doen, maar toch lekker en voedzaam eten. Pak de wok, kijk of je nog handige kant-en-klaar producten in huis hebt en kook een grote... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Hartige taart recept tips

Reacties op dit recept

  • NBeter neem je kastanjechampignons en roomboter. En knoflook en wat gestoofde prei.

    reageren