Kaneelkoekjes

Kaneelkoekjes
  • 40
    koekjes
  • 0
    min voorbereiden
  • 25
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering8.1
    obv 11 waarderingen
  • Gebak
  • Vegetarisch
  • Hollands

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 ei
  • 125 g boter, in kleine stukjes

Bereiden

Meng in een kom of in de keukenmachine de bloem met een snufje zout, de suiker, het kaneel, het ei en de boter tot een soepel deeg. Voeg eventueel 1-2 eetlepels koud water toe. Rol het deeg uit tot een dunne lap en steek er met een uitsteekvormpje of glas koekjes uit. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven van 175 °C in ca. 10 minuten mooi bruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.

Gall & Gall wijnadvies bij je kerstdiner

Klik hier en ontvang persoonlijk wijnadvies bij elk gerecht

Het recept 'Kaneelkoekjes' wordt je aangeboden door okoko recepten.

reacties op dit recept

  • draakje Heerlijke en makkelijke koekjes :P Ik heb ze niet uitgerold, maar gewoon in de hand bolletjes gedraaid en plat gedrukt, dus had er minder uit dit recept :) Wie van kaneel houdt, vindt dit zeker lekker :D

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)
(advertorial)
MAGGI Bouillonspecialiteiten

De nieuwe MAGGI Bouillonspecialiteiten staan aan de basis van vele soorten gerechten. Zo maak je met de Paddenstoelenbouillon bijvoorbeeld een heerlijke risotto.

Op zoek naar inspiratie? Kijk op MAGGI.nl.

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken