Kwarktaart met citroen en frambozencoulis

  • 1 taart
  • 30 min
  • waardering 8,5
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 80 g boter
  • 250 g speculaas
  • 350 g slagroom
  • 150 g suiker
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 700 g kwark
  • 5 gelatineblaadjes
  • 2 citroenen
  • 1 limoen
  • frambozencoulis
  • verse frambozen en bosbessen

Bereiden

Smelt de boter. Verkruimel de speculaas. Meng de speculaas met de boter. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm en druk goed aan.

Klop de room op met de suiker en de vanillesuiker. Meng de room met de kwark.

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

Rasp de schil van de citroenen en de limoen. Pers de citroenen uit. Verwarm het citroensap met de citroen- en limoenrasp. Knijp de gelatineblaadjes uit en doe ze bij het warme citroensap. Roer tot ze opgelost zijn. Laat even afkoelen.

Meng het citroensap onder het kwarkmengsel. Giet het mengsel in de springvorm. Laat 4 uur opstijven in de koelkast.

Werk af met frambozencoulis en verse frambozen en bosbessen.

Opmerking

Gebruik voor een strikt vegetarische versie van dit recept agar-agar in plaats van gelatine.

Kookboek

Het recept 'Kwarktaart met citroen en frambozencoulis' is afkomstig uit het kookboek...

Het grote komen eten kookboek

diverse auteurs

Aangenaam gezelschap en lekker eten aan een mooi gedekte tafel, wie zegt daar nu nee tegen. In een tijd waar alles snel moet gaan, waar vaak geen tijd is om... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (15 stemmen)

Kwarktaart recept tips

Reacties op dit recept

  • AnnaWelk formaat springvorm heb je hiervoor gebruikt?

    • AnnIk zou ook graag willen weten welk formaat de springvorm heeft.

    • LilianIk gebruik een springvorm met een doorsnee van 22 cm. Werkt prima.

    reageren

  • LarissaBodem van Bastogne koekjes is ook heerlijk! Ik maak de bodem een dag van te voren, dan is die extra stevig!

    reageren

  • PietGelatine is niet vegetarisch.

    reageren

  • CarinLijkt me heerlijk, maar wat me opvalt, is dat er in verhouding weinig gelatine in zit. Stijft de taart desondanks mooi op? Ik hou wel van een luchtige taart maar die moet wel zijn vorm behouden als je ‘m aansnijdt ??

    reageren

  • LienOp de foto ziet de taart er kleiner uit dan 23 cm, zou dat kunnen? Welke vorm heb je gebruikt?

    reageren