Amandelspijs

  • 500 g spijs
  • 15 min
  • waardering 7,5
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 200 g suiker
  • 75 g glucosestroop
  • 250 g amandelmeel

Bereiden

Breng de suiker, de glucosestroop en 75 ml water aan de kook. Doe intussen het amandelmeel in de kom van de keukenmachine. Wanneer de suikersiroop een temperatuur van 120 °C heeft bereikt, voeg je die in een straaltje toe aan het amandelmeel in de keukenmachine en laat je alles goed doorkneden tot een fijne pasta. Kneed de spijs niet te lang, want dan wordt hij te warm.

Laat de spijs afkoelen en kneed hem nog een keer met de hand door. Bewaar hem in een goed afgesloten trommel of plasticfolie. Koel bewaard is hij een maand houdbaar.

Extra benodigd

Keukenmachine, kookthermometer

Kookboek

Het recept 'Amandelspijs' is afkomstig uit het kookboek...

À la mère de famille

Julien Merceron

'À la mère de famille' bevat de lekkerste recepten van de oudste patisserie, chocolaterie en confiserie van Parijs. Met dit kookboek kan u al deze... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Overige bakrecepten recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!