Muffins met stukjes chocola

  • 16 muffins
  • 40 min
  • waardering 8,2
  • Gebak
  • Engels
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 400 g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels cacaopoeder
  • 115 g bruine suiker
  • 2 eieren
  • 150 ml crème fraîche
  • 150 ml melk
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 350 g pure chocola, in stukjes
  • cacaopoeder ter garnering

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C. Zeef bloem, bakpoeder en cacao in een kom en roer de suiker erdoor. Maak een kuiltje in het midden.

Klop in een andere kom de eieren los met de crème fraîche, melk en olie. Giet dit in het kuiltje van de droge ingrediënten. Vermeng geleidelijk met het omringende bloemmengsel tot een dik en romig beslag.

Roer de chocoladestukjes door het beslag. Schep het chocolademengsel in de muffinvormen. Vul ze bijna tot aan de rand.

Bak 25-30 minuten, totdat de muffins gerezen zijn en stevig aanvoelen. Laat op een rooster afkoelen.

Bestrooi de muffins lichtjes met cacaopoeder.

Tip

Gebruik bij voorkeur chocola met een hoog suikergehalte ('goedkopere' chocola): deze smelt minder snel mee in het beslag.

Kookboek

Het recept 'Muffins met stukjes chocola' is afkomstig uit het kookboek...

Chocolade, onweerstaanbaar lekker

Eke Mariën

Chocolade is geheimzinnig, sexy, inspirerend, maar bovenal onweerstaanbaar lekker. Dit boek onthult de geheimen van deze delicatesse en staat garant voor vele... lees verder

© Caplan Books

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Muffins recept tips

Reacties op dit recept

  • MariskaBeslag was echt super dik op het eind, maar uiteindelijk zijn de muffins wel goed gelukt... Ik heb in plaats van bloem zelfrijzend bakmeel gebruikt. En als je een echte zoetekauw bent moet je er wat meer suiker in doen want zoet waren ze niet...

    reageren