Quiche met kerstomaatjes en Parmezaanse kaas

  • 4 personen
  • 65 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 500 g deeg voor hartige taarten (kant-en-klaar)
  • bloem, om te bestuiven
  • 300 g kerstomaten
  • scheutje olijfolie
  • 2 eieren
  • 300 ml crème fraîche
  • handvol basilicumblaadjes, in reepjes, plus een paar hele voor de garnering
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt

Voorbereiden

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Bekleed een quichevorm (Ø 25 cm) met het deeg. Zet 20 minuten in de koelkast.Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Doe de tomaten in een klein bakblik. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Zet de tomaten op een rooster onder in de oven.

Prik gaatjes in de deegbodem. Bekleed de bodem met bakpapier en vul hem met 'blindbakbonen'. Bak de bodem 20 minuten. Neem de bodem en tomaten uit de oven. Verwijder het bakpapier en de bonen. Bak de bodem in 5-10 minuten lichtbruin.

Klop de eieren met de crème fraîche, het basilicum, peper en zout. Verdeel de tomaten en de helft van de kaas over de bodem. Schenk het roommengsel erover en bestrooi met de rest van de kaas.

Bak de quiche in 20-25 minuten stevig en goudbruin. Laat afkoelen in de vorm. Snijd de randen eventueel netjes bij en garneer voor het serveren met de rest van het basilicum.

Extra benodigd

Quichevorm (Ø 25 cm), bakblik, bakpapier, blindbakbonen

Kookboek

Het recept 'Quiche met kerstomaatjes en Parmezaanse kaas' is afkomstig uit het kookboek...

Italiaanse gerechten

diverse auteurs

'Italiaanse gerechten' staat boordevol gemakkelijke recepten voor een snelle, doordeweekse pizza margherita én spectaculaire, feestelijke gerechten... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: irene_k | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Quiche recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!