Roggebroodtoetje met rood fruit

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7,6
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 437 kcal
  • 11 g eiwit
  • 18 g vet
  • 57 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 4 sneetjes Fries roggebrood, in kleine stukjes
  • 400 g gemengd rood fruit (aardbeien, frambozen, bramen, blauwe bessen)
  • 50 g noga, in stukjes
  • 3-4 eetlepels crème de cassis of zwarte bessenlimonadesiroop
  • 250 g vanillekwark
  • 1-2 eetlepels lemoncurd
  • 125 ml slagroom, stijfgeklopt

Bereiden

Schep de stukjes roggebrood in een schaal luchtig om met het fruit en de noga.

Schep dit mengsel in vier wijde, hoge coupes en sprenkel de crème de cassis erover.

Roer de vanillekwark los met lemoncurd en schep dit over het roggebrood met fruit. Garneer eventueel met een flinke toef slagroom.

Kookboek

Het recept 'Roggebroodtoetje met rood fruit' is afkomstig uit het kookboek...

Brood kan altijd

Voorlichtingsbureau Brood

Dit boek laat met 100 recepten goed zien wat je allemaal met brood kunt doen. Van snelle broodjes, sandwiches en spannende gerechten tot allerlei lekkere hapjes... lees verder

© Voorlichtings bureau Brood

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Roggebrood recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!