Zalm- en komkommer sandwiches

  • 10 stuks
  • 10 min
  • waardering 8,1
  • Lunchgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 130 kcal
  • 7 g eiwit
  • 7 g vet
  • 11 g koolhydraten

Ingrediënten

  • ½ komkommer
  • 10 sneetjes bruin casinobrood
  • 1 bakje verse roomkaas met mierikswortel
  • 150 g gerookte zalm
  • 2 eetlepels fijngehakte dille

Voorbereiden

Schil de komkommer en schaaf hem in flinterdunne plakjes. Spreid de plakjes uit op een platte schaal en strooi er zout en peper over. Laat de komkommer minstens een uur staan.

Bereiden

Bestrijk de sneetjes brood met de mierikswortel-roomkaas. Leg op 5 sneetjes plakjes zalm.

Dep de plakjes komkommer droog met keukenpapier. Leg de plakjes op de zalm. Strooi de dille erover en leg de andere sneetjes er met de besmeerde kan top.

Druk de sandwiches goed aan en snijd de korstjes eraf. Snijd de sandwiches diagonaal door en rangschik ze op een schaal.

Bron

Het recept 'Zalm- en komkommer sandwiches' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Bogdan Wankowicz | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Sandwich recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!