Grote sandwich van Turks brood

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Gevogelte

bevat per portie

  • 687 kcal
  • 44 g eiwit
  • 40 g vet
  • 40 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 300 g sperziebonen
  • 400 g kipfilet, in blokjes
  • ½ eetlepel kipkruiden
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 Turks brood
  • 100 g gemengde sla
  • 100 g mozzarella, in kleine blokjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel verse munt, fijngehakt

Bereiden

Kook in ruim kokend water met zout de sperziebonen in 8 minuten beetgaar en spoel ze in een vergiet onder koud water af. Laat ze goed uitlekken. Kruid de blokjes kipfilet met de kipkruiden en het chilipoeder en bak ze in een wok in 3 lepels hete olijfolie in ca. 5-7 minuten rondom bruin en gaar.

Snijd een Turks brood overlangs doormidden, bestrijk de snijvlakken met olijfolie en rooster de helften onder een hete grill knapperig bruin. Leg de onderkant op een grote schaal en verdeel de gemengde sla, de sperziebonen, de mozzarella en de kip erover. Sprenkel er een dressing over van het citroensap, 3 eetlepels olijfolie, de verse munt en zout en peper naar smaak. Zet de bovenkant van het brood erop.

Bron

Het recept 'Grote sandwich van Turks brood' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood

Waardeer dit recept (16 stemmen)

Turks brood recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!