Vitello tonnato van John Torode

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,7
  • Voorgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 eierdooier
  • 2 theelepels witte azijn
  • 1 theelepel Dijon-mosterd
  • 1 blikje tonijn op olie of 100-120 g van een rest tonijn
  • 100 ml goede olijfolie
  • 1 citroen, in 6 parten
  • 500 g koud, gebraden kalfsvlees aan een stuk
  • 10 sprieten bieslook, fijngehakt
  • 1 brood

Bereiden

Doe de dooier met de azijn in een kom en roer er een witte massa van. Voeg de mosterd en de tonijn toe, roer er druppelsgewijs 90 ml van de olie door en maak er mayonaise van. Proef, corrigeer de smaak en knijp er het sap van 2 partjes citroen boven uit.

Snijd het vlees zo dun mogelijk. Verdeel de plakjes over vier borden (of een grote schaal) en besprenkel ze met olijfolie. Strooi er het bieslook over en giet de saus in een zigzagpatroon over het vlees - zoals een kind dat aan het knoeien is (dat is de enige goede manier om te koken: u moet er lol in hebben als een kind; mijd gestresste toestanden als de pest). Leg er de partjes citroen bij en zet het met brood op tafel.

Opmerking

'Ik ben dol op Italianen. Alleen zij zijn zo handig geweest om een rest gebraden kalfsvlees te combineren met een rest tonijn - en u zult moeten toegeven dat het prima werkt. Mals vlees met zilte tonijnmayonaise - de slimmeriken.' - John Torode

Kookboek

Het recept 'Vitello tonnato van John Torode' is afkomstig uit het kookboek...

Rund

John Torode

In 'Rund' leert chef-kok John Torode je op elke mogelijke wijze rundvlees te bereiden. Naast geweldige recepten geeft hij ook uitgebreide informatie over de verschil... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck

Waardeer dit recept (18 stemmen)

Reacties op dit recept

  • AstridVraagje: als ik een blikje tonijn koop / open maak, dan kan ik dit onmogelijk in plakjes snijden? Het zijn brokjes die uit elkaar vallen...

    reageren

  • AnneBeste Astrid, het gebraden kalsvlees moet in plakjes gesneden worden, niet de tonijn uit blik. Die gaat zoals je in regel 2 kunt lezen door de mayonaise.

    reageren

  • SylviaWaarom kun je niet gebraden kalsvlees door de slager in plakken laten snijden, volgens mij kan hij dat beter dan ik dat kan?

    reageren

  • LaraNatuurlijk laat je t bij de Keurslager alvast snijden. Gewoon zeggen dat t voor vitello tonato is en dan weten ze genoeg. Doen ze gratis en voor niets mits je t vlees daar koopt natuurlijk:)

    reageren

  • YoupIk gebruik altijd fricandeau (vleeswarenafdeling) voor de vitello.

    reageren