Thaise curry met kip, sperziebonen en kokos

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Thais
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gehakt
  • 1-2 eetlepels groene currypasta
  • 500 g kippendijfilets, het vel verwijderd, in dunne repen gesneden
  • 250 g sperziebonen, afgehaald en gehalveerd
  • 4 citrusbladen, in sliertjes gesneden, of 1 theelepel geraspte limoenschil
  • 500 ml dikke kokosmelk
  • 250 ml kippenbouillon of water
  • 2 eetlepels gehakte verse korianderblaadjes (desgewenst)
  • 1 eetlepel vissaus, of naar smaak
  • 1 eetlepel versgeperst limoensap
  • 1 eetlepel geraspte palmsuiker of bruine basterdsuiker
  • Thaise basilicumblaadjes, in sliertjes, ter garnering

Bereiden

Verhit de olie in een wok op een matig vuur en roerbak er de knoflook en ui 1-2 minuten in tot ze gaar zijn en hun geuren gaan afgeven. Voeg de groene currypasta toe en roerbak 1-2 minuten. Voeg de kip, sperziebonen en citrusbladen of het limoenraspsel toe en roerbak nog 2-3 minuten tot de kip net gaar is.

Voeg de kokosmelk en het water of de kippenbouillon toe en breng langzaam aan de kook. Draai het vuur laag en laat zonder deksel 3-5 minuten sudderen, of tot het nat iets is ingekookt. Schep er de gehakte korianderblaadjes als u die gebruikt door en breng op smaak met de vissaus, het limoensap en de suiker. Proef en voeg zo nodig extra vissaus en/of limoensap toe. Laat alles nog 1 minuut sudderen en neem dan van het vuur. Schep in kommen. Garneer met sliertjes basilicum en serveer de curry met gestoomde rijst.

Kookboek

Het recept 'Thaise curry met kip, sperziebonen en kokos' is afkomstig uit het kookboek...

Wokken bij jou of bij mij thuis

Vicki Liley

De recepten in dit kookboek laten zien hoe snel er en makkelijk er met een wok te werken is. Alles natuurlijk met de nadruk op verse ingrediënten, waarvan de... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (22 stemmen)

Thaise curry recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!