Gourmet recept: oosterse omelet

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Oosters
  • Vis

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 2 theelepels lichte sojasaus
  • 1 theelepel suiker
  • 6 stengels lente-ui
  • 1 grote rode chilipeper
  • 150 g champignons
  • 150 g krabvlees (vers of uit blik)
  • boter
  • olie

Voorbereiden

Klop de eieren los met de sojasaus, suiker, peper en 2 eetlepels water. Verdeel over sauskannetjes. Snijd de lente-ui in reepjes en de chilipeper in kleine stukjes. Snijd de champignons in plakjes. Verdeel de groenten en de krab over kommen. Zorg voor voldoende boter in kleine potjes voor alle gasten.

Bereiden

Smelt wat boter in een gourmetpannetje. Giet er wat eimengsel in en laat een minuutje bakken. Voeg lente-ui, chilipeper, krab en champignons toe. Kruid met peper en zout. Laat bakken tot de omelet is gestold en lichtbruin is.

Variatietip

Je kunt deze omelet ook bereiden met geroerbakte garnalen, in dobbelsteentjes gesneden kip of roerbakgroenten. Of alle combinaties samen.

Kookboek

Het recept 'Gourmet recept: oosterse omelet' is afkomstig uit het kookboek...

Fun cooking

Sofie Vanherpe

Met dit boek zul je nieuwe, frisse manieren ontdekken om van gourmet, steengril, raclette, fondue of tafelbarbecue een culinaire verwenpartij te maken... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Gourmet recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!