Bloemkool met paprika

  • 2 personen
  • 20 min
  • waardering 7,4
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 185 kcal
  • 6 g eiwit
  • 13 g vet
  • 12 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool
  • ½ rode paprika, in piepkleine blokjes
  • ½ groene paprika, in piepkleine blokjes
  • 1 bekertje zure room
  • 2 eetlepels melk

Bereiden

Kook de bloemkool in weinig water met zout in 15 minuten gaar.

Blancheer de paprikablokjes 1 minuut in ruim kokend water met zout. Spoel ze af in een zeef onder koud water.

Roer de zure room los met de melk. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.

Giet de bloemkool af en doe ze in een schaal. Schenk de zure room erover en strooi de stukjes paprika erover.

Bron

Het recept 'Bloemkool met paprika' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: bigacis | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Bloemkool recept tips

Reacties op dit recept

  • ChantalAls je zelf nog wat experimenteert met extra kruiden is het echt een heeeeeeeeeeerlijke groente!

    reageren