Gefrituurde bloemkool

Gefrituurde bloemkool
  • 8
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 15
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering7.3
    obv 9 waarderingen
  • Voorgerecht
  • Vegetarisch
  • Italiaans

Ingrediënten

  • 8 bloemkoolroosjes ter grootte van een vuist
  • 8 stukjes kaas (mozzarella, gorgonzola of een andere kaas die smelt)
  • 3 eieren, losgeklopt met wat zout
  • 6 eetlepels vers broodkruim
  • olie om te frituren

Bereiden

Kook de bloemkoolroosjes ca. 4 minuten in water met zout tot ze beetgaar zijn (niet te zacht). Laat uitlekken en afkoelen.

Stop een stukje kaas in ieder roosje (tussen de stronkjes klemmen). Verhit de olie. Haal de bloemkoolroosjes door het ei en vervolgens door het broodkruim.

Frituur ze in de olie (180 °C) totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Laat even uitlekken op keukenpapier en serveer direct.

Kookboek

Het recept 'Gefrituurde bloemkool' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Antipasti! van Eke Mariën

Antipasti!

Eke Mariën

Wat kan de eetlust beter opwekken dan knapperige crostini's, een paar plakjes prosciutto, een schaaltje gevulde olijven of gemarineerde visjes? Voor de... lees verder

© Caplan Books.

reacties op dit recept

  • Nog geen reacties...

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Vis uit blik

    Vis uit blik

    In 'Vis uit blik' laat Bart van Olphen je zien hoeveel verrassende culinaire mogelijkheden vis uit blik biedt, van tonijn, zalm, krab... bekijk 'Vis uit blik'

  • Kookboek Viva Arabia

    Viva Arabia

    In 'Viva Arabia' vind je de lekkerste gerechten van Nadia en Merijn. Hun liefde voor Arabische smaken toveren zij om in... bekijk 'Viva Arabia'

  • Kookboek New York

    New York

    Zin in een bagel, een cheesecake of een matza ball soup? In dit prachtige kookboek vind je maar liefst 130 typische New Yorkse... bekijk 'New York'

bekijk alle kookboeken