Gefrituurde bloemkool

Gefrituurde bloemkool
  • 8
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 15
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering7.3
    obv 9 waarderingen
  • Voorgerecht
  • Vegetarisch
  • Italiaans

Ingrediënten

  • 8 bloemkoolroosjes ter grootte van een vuist
  • 8 stukjes kaas (mozzarella, gorgonzola of een andere kaas die smelt)
  • 3 eieren, losgeklopt met wat zout
  • 6 eetlepels vers broodkruim
  • olie om te frituren

Bereiden

Kook de bloemkoolroosjes ca. 4 minuten in water met zout tot ze beetgaar zijn (niet te zacht). Laat uitlekken en afkoelen.

Stop een stukje kaas in ieder roosje (tussen de stronkjes klemmen). Verhit de olie. Haal de bloemkoolroosjes door het ei en vervolgens door het broodkruim.

Frituur ze in de olie (180 °C) totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Laat even uitlekken op keukenpapier en serveer direct.

Kookboek

Het recept 'Gefrituurde bloemkool' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Antipasti! van Eke Mariën

Antipasti!

Eke Mariën

Wat kan de eetlust beter opwekken dan knapperige crostini's, een paar plakjes prosciutto, een schaaltje gevulde olijven of gemarineerde visjes? Voor de... lees verder

© Caplan Books.

reacties op dit recept

  • Nog geen reacties...

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Snel klaar

    Snel klaar

    Lekker, gezond en zó klaar. Te drukke agenda om te koken? Dit boek bewijst dat je in enkele minuten een lekkere en gezonde maaltijd... bekijk 'Snel klaar'

  • Kookboek Ceviche

    Ceviche

    Met dit kookboek leer je de perfecte ceviche te bereiden. Ceviche van zalm, makreel, sardine, tonijn, dorade, zeebaars, griet... bekijk 'Ceviche'

  • Kookboek Soep simpel

    Soep simpel

    Verras met zelfgemaakte soep! Van lichte bouillonsoepjes tot hartige maaltijdsoepen: 100 heerlijke recepten om... bekijk 'Soep simpel'

bekijk alle kookboeken