Gefrituurde bloemkool

Gefrituurde bloemkool
  • 8
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 15
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering 7.6
    obv 10 waarderingen
  • Voorgerecht
  • Vegetarisch
  • Italiaans

Ingrediënten

  • 8 bloemkoolroosjes ter grootte van een vuist
  • 8 stukjes kaas (mozzarella, gorgonzola of een andere kaas die smelt)
  • 3 eieren, losgeklopt met wat zout
  • 6 eetlepels vers broodkruim
  • olie om te frituren

Bereiden

Kook de bloemkoolroosjes ca. 4 minuten in water met zout tot ze beetgaar zijn (niet te zacht). Laat uitlekken en afkoelen.

Stop een stukje kaas in ieder roosje (tussen de stronkjes klemmen). Verhit de olie. Haal de bloemkoolroosjes door het ei en vervolgens door het broodkruim.

Frituur ze in de olie (180 °C) totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Laat even uitlekken op keukenpapier en serveer direct.

Kookboek

Het recept 'Gefrituurde bloemkool' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Antipasti! van Eke Mariën

Antipasti!

Wat kan de eetlust beter opwekken dan knapperige crostini's, een paar plakjes prosciutto, een schaaltje gevulde olijven of gemarineerde visjes? Voor de... lees verder

© Caplan Books.

reacties op dit recept

  • Nog geen reacties...

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Avocado

    Avocado

    In 'Avocado' vind je meer dan dertig prachtig vormgegeven recepten, van ontbijt, lunch en diner tot hartige en zoete snacks... bekijk 'Avocado'

  • Kookboek Ontbijt

    Ontbijt

    In 'Ontbijt' duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarnaast gaat ze op zoek... bekijk 'Ontbijt'

  • Kookboek Greek

    Greek

    Met 'Greek' heb je een masterclass Grieks koken in handen maar dan wel met de moderne twist van George Calombaris... bekijk 'Greek'

bekijk alle kookboeken