Broccoli met gnocchi, ricotta en lente-ui

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 8,3
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 stronk broccoli (of bloemkool), verdeeld in roosjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 g verse gnocchi (uit de koeling van de supermarkt)
  • 2 lente-uitjes, in ringen
  • 50 g ricotta of crème fraîche
  • 3 eetlepels gezouten pinda's, grof gehakt
  • 15 zwarte olijven zonder pit

Bereiden

Kook de broccoli 3-4 minuten in kokend water met zout, giet vervolgens af.

Verhit de olie in een pan en bak hierin de gnocchi 6-8 minuten.

Voeg na 5 minuten de lente-ui, broccoli, ricotta, zwarte olijven en pinda's toe. Breng op smaak met zout en peper.

Kookboek

Het recept 'Broccoli met gnocchi, ricotta en lente-ui' is afkomstig uit het kookboek...

Koken op de golven

Claudia Seifert

'Koken op de golven' laat zien hoe je aan boord de smakelijkste gerechten kunt bereiden. Weinig kookboeken combineren de specifieke behoeften en... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Broccoli recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!