Frieten van knolselderij

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,7
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 grote knolselderij
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 eetlepels olijfolie extra vergine

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Schil de knolselderij met een scherp mesje of een dunschiller. Dit is nogal een werkje, want zo'n knol is hard. Snijd plakken van 1 cm dik en vervolgens reepjes van 1 cm breed en ongeveer 5 cm lang.

Zet een pan met kokend water op en blancheer (kort koken) de frieten 4 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Leg de frieten op een bakplaat met bakpapier. Doe de olijfolie in een bakje en gebruik de tijm- en rozemarijntakjes als een soort kwastje om de olie over de frieten te strijken. Breek daarna de takjes in kleine stukjes en verspreid over de bakplaat. Bestrooi met zeezout en peper en zet 20 minuten in de oven. Na 10 minuten even omkeren. Meteen serveren, want ze worden snel koud.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Frieten van knolselderij' is afkomstig uit het kookboek...

Het boek van Jet

Jet van Nieuwkerk

In 'Het boek van Jet' geeft Jet van Nieuwkerk haar favoriete recepten, praktische tips en persoonlijke verhalen voor als je graag gezond wilt eten, je fit wilt voelen... lees verder

© Uitgeverij Carrera

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Knolselderij recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!