Stamppot van knolselderij met peterselie en bieslook

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 kleine knolselderij (ca. 400 g), in blokjes
  • 750 g aardappelen, in stukken
  • 4 plakken bloedworst van 1 cm dik
  • bloem
  • 2 eieren
  • paneermeel
  • 50 g boter
  • 125 ml melk
  • 4 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook

Bereiden

Doe de blokjes knolselderij en de grotere stukken aardappel in een pan. Voeg water en zout toe en kook de groenten in ca. 20 minuten gaar. Giet de groenten af en stoom ze droog in een pan op een laag vuur.

Wentel als de groenten bijna gaar zijn de plakken bloedworst eerst door de bloem, vervolgens door de losgeklopte eieren en ten slotte door het paneermeel. Doe boter in een koekenpan en bak de bloedworst in enkele minuten aan beide kanten knapperig en lichtbruin.

Pureer de aardappelen en de knolselderij. Klop de warme melk door de puree en roer de peterselie en het bieslook erdoor. Schep de stamppot in een warme schaal. Serveer de bloedworst apart.

Kookboek

Het recept 'Stamppot van knolselderij met peterselie en bieslook' is afkomstig uit het kookboek...

Stamppotten

Anne Scheepmaker

'Stamppotten' bevat behalve zalige vlees- en visstamppotten natuurlijk ook vegetarische stamppotten en een groot aantal internationale stamppotten. Van frisse zomer... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (16 stemmen)

Knolselderij recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!