Sperziebonen in tomatensaus

Sperziebonen in tomatensaus
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 40
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering 7.5
    obv 10 waarderingen
  • Bijgerecht
  • Vegetarisch
  • Italiaans

Ingrediënten

  • 500 g sperziebonen
  • 5 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 g ontvelde tomaten, in kleine stukjes
  • 10 blaadjes basilicum, fijngehakt

Bereiden

Maak de sperzieboontjes schoon en kook ze ongeveer 10 minuten in een ruime hoeveelheid water met een beetje zout.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de gesnipperde ui. Voeg de tomaten en het basilicum toe en breng op smaak met peper en zout. Laat de tomatensaus ongeveer 10 minuten indikken.

Voeg dan de sperzieboontjes toe, roer alles goed door elkaar en laat de saus op laag vuur nog ongeveer 15 minuten pruttelen.

Kookboek

Het recept 'Sperziebonen in tomatensaus' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Het grote Italiaanse kookboek van diverse auteurs

Het grote Italiaanse kookboek

Carpaccio, salade caprese, pasta, lasagne, tiramisu, panna cotta, cantuccini... de Italiaanse keuken verveelt nooit! In 'Het grote Italiaanse kookboek' vind je... lees verder

© Uitgeverij Becht.

reacties op dit recept

  • Nog geen reacties...

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken