Sperziebonen en tuinbonen in mayonaise

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,9
  • Bijgerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 350 g fijne sperziebonen, eindjes verwijderd
  • 180 g verse of bevroren tuinbonen
  • 1 biologische eidooier
  • ½ theelepel Dijon-mosterd
  • wat citroensap
  • 125 ml arachideolie
  • 1 theelepel versgehakte dragon

Bereiden

Breng twee middelgrote pannen gezouten water aan de kook. Doe de sperziebonen in de ene pan en kook 2-3 minuten tot net gaar. Spoel af onder koud water. Doe de tuinbonen in de andere pan en kook 3-4 minuten als ze nog bevroren zijn, 6 minuten als je verse hebt. Giet ze af, laat ze afkoelen en ontvel ze.

Meng de eidooier met de mosterd en het citroensap. Meng langzaam de arachideolie erdoor, en dan een beetje water. Breng op smaak met zout en peper en voeg een beetje gehakte dragon toe. Meng met de bonen en dien op.

Kookboek

Het recept 'Sperziebonen en tuinbonen in mayonaise' is afkomstig uit het kookboek...

Geweldige groente

Annie Bell

In 'Geweldige groente' vind je meer dan 100 smakelijke recepten met bekende en minder bekende groenten in de hoofdrol: van uitgebreide salades en simpele... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Sperziebonen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!