okoko receptenreceptgroentenspruitjesstamppot van spruitjes en tomaat

Stamppot van spruitjes en tomaat

Stamppot van spruitjes en tomaat
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 25
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering7.8
    obv 35 waarderingen
  • Hoofdgerecht
  • Vegetarisch
  • Hollands

bevat per portie

  • 220 kcal
  • 6 g eiwit
  • 7 g vet
  • 40 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 750 g aardappelen, in blokjes
  • 750 g spruitjes, gehalveerd
  • 150 ml kruidenbouillon
  • 1 theelepel tijm
  • 2 tomaten, in reepjes

Bereiden

Verhit de boter in een braadpan en fruit de ui, aardappel en spruitjes even aan. Voeg de bouillon en tijm toe en stoof de aardappelen en spruitjes in ca. 10 minuten zachtjes gaar. Stamp de aardappelen en spruitjes grof door elkaar en schep de tomaatreepjes erdoor. Warm het geheel even goed door en laat het teveel aan vocht verdampen. Breng het stamppotje op smaak met zout en peper. Lekker met saucijsjes.

Het recept 'Stamppot van spruitjes en tomaat ' wordt je aangeboden door okoko recepten.

reacties op dit recept

  • Paul Ik proef zo al dat dit lekker zal zijn. Ga ik snel maken!
  • marijke
    Ga dit morgen eten , heb er nu al zin in,

    Marijke
  • wilma Alweer wat nieuws ga het zaterdag uitproberen.
  • jes Ga ik zeker uit proberen.
  • Janny Lijkt me lekker, ben gek op stamppotten. Ga het snel uit proberen hoor.
  • Mari Het water loopt nu al uit mn b... mmmmmmmmmmmmmm Echte winterkost, heerlijke tijd van het jaar hahaha.
  • Selma Lijkt lekker.
  • A. Verrukkelijk! Ik heb semi-zongedroogde tomaten gebruikt om een extra (zonnig) mediteranees tintje eraan te geven. Echte aanrader! Astrid
  • Andree Ik ga het ook proberen, ziet er echt lekker uit en eens een andere manier om spruitjes te eten.
  • wilbert Een overheerlijke variatie op het thema stamppotjes. Semi-zongedroogde tomaatjes is een prima toevoeging!
  • Jurgen Ik heb dit net gemaakt, lekker, maar volgende keer maak ik het toch een beetje pikanter, meer tijm en peper en eventueel een extra groentje erbij.
  • n.m. Spruitjesstamppot was al in bij ons maar nu ga ik er de tomaat ook eens door doen. Lijkt me heerlijk.
  • Hans Smakeloos recept. Niet uitproberen!
  • marian Kan alleen maar heerlijk smaken en met toevoeging van een (klein) teentje knoflook en een (heel) klein scheutje kikkoman sojasaus, kan zout achterwege blijven.
  • Marianne Spruitjesstamppot is heerlijk als je er dan ook flink wat kaneel doorheen doet! En dan serveren met gehaktballetjes van rundergehakt, aangemaakt met zout, peper en jawel weer kaneel en een flink stuk verkruimelde roquefort.
  • artina Heerlijk, zonder vlees.
  • Meike Lekker! Ik heb er kerrie bij gegooid, knoflook (bij het fruiten van de ui), nootmuskaat en (net voor het stampen) Parmezaanse kaas. Erg lekker en zeker niet saai!
  • Lindsey Ook lekker: gebakken spekreepjes door het stamppotje geeft het net wat extra pit! en nootmuskaat voegt ook wat toe aan de smaak :)

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek New York

    New York

    Zin in een bagel, een cheesecake of een matza ball soup? In dit prachtige kookboek vind je maar liefst 130 typische New Yorkse... bekijk 'New York'

  • Kookboek Pizza de luxe

    Pizza de luxe

    Pizza wordt niet echt als culinair hoogstaand beschouwd... maar wacht tot je een pizza uit 'Pizza de luxe' klaarmaakt... bekijk 'Pizza de luxe'

  • Kookboek Snel klaar

    Snel klaar

    Lekker, gezond en zó klaar. Te drukke agenda om te koken? Dit boek bewijst dat je in enkele minuten een lekkere en gezonde maaltijd... bekijk 'Snel klaar'

bekijk alle kookboeken