Gesmoorde venkel

  • 4 personen
  • 50 min
  • waardering 7,9
  • Bijgerecht
  • Overige keukens
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 4 kleine venkelknollen
  • 40 g boter
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel wittewijnazijn
  • 125 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels room

Bereiden

Snijd de venkelknollen in kwarten en blancheer ze 5 minuten in kokend water. Laat ze uitlekken.

Smelt de boter in een koekenpan op matig vuur, bak de stukken venkel lichtbruin, doe er de basterdsuiker bij en laat ze karamelliseren. Giet de azijn en bouillon erbij, leg het deksel op de pan en laat de venkel gaar koken.

Laat het vocht zonder deksel inkoken en roer er dan de room door.

Kookboek

Het recept 'Gesmoorde venkel' is afkomstig uit het kookboek...

Het Grote Kookboek

Lulu Grimes

Hoe maak je 's werelds beste zuppa inglese en hoe frituur je de lekkerste frieten? Hoe braad je vlees, klop je eiwit en fileer je vis? Zoek je een boek dat dit allemaal... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Venkel recept tips

Reacties op dit recept

  • doxieWat een lekker recept, dit ga ik zeker onthouden, wist niet wat je met venkel kon doen, maar ben nu een liefhebber.

    reageren