Gestoofde venkel

Gestoofde venkel
  • 6
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 50
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering 7.2
    obv 12 waarderingen
  • Bijgerecht
  • Vegetarisch
  • Italiaans

Ingrediënten

  • 4 grote venkelknollen
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, gepeld

Bereiden

Verwijder de bovenkant en de harde buitenste bladeren van de venkel. Snijd de knollen in de lengte in 4 of 8 stukken, afhankelijk van het formaat van de knollen.

Verhit de olie in een grote koekenpan. Voeg de venkel en knoflook toe en roerbak ze 5 minuten op middelhoog vuur. Breng de venkel op smaak met peper en zout. Zet het vuur lager zodra de venkel begint te verkleuren en verwarm hem dan nog ca. 15 minuten.

Voeg zo veel water toe dat de venkel net onderstaat en stoof hem op laag vuur tot een vork er gemakkelijk doorheen gaat en het water helemaal geabsorbeerd is. Tegen de tijd dat de venkel klaar is - ca. 25 minuten - moet hij lichtbruin van kleur zijn.

Opmerking

'De techniek om groenten in olijfolie te bakken en met toevoeging van water gaar te stoven is typisch Italiaans. De vezelige venkelknol is heel geschikt om te stoven: de zoete delicate smaak komt goed naar boven zodra het water en de olijfolie geabsorbeerd zijn.' - Rose Gray & Ruth Rogers

Kookboek

Het recept 'Gestoofde venkel' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek River Cafe Klassiek Italiaans Kookboek van Rose Gray & Ruth Rogers

River Cafe Klassiek Italiaans Kookboek

In het 'River Cafe Klassiek Italiaans Kookboek' geven Rose en Ruth hun eigen interpretatie aan traditionele en soms zelfs geheime fami-lierecepten uit de Italiaanse... lees verder

© Kosmos Uitgevers.

reacties op dit recept

  • Gerard Zeer lekker recept, heb twee venkels alleen verorberd, yamie yamie.
    reageren

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Avocado

    Avocado

    In 'Avocado' vind je meer dan dertig prachtig vormgegeven recepten, van ontbijt, lunch en diner tot hartige en zoete snacks... bekijk 'Avocado'

  • Kookboek Ontbijt

    Ontbijt

    In 'Ontbijt' duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarnaast gaat ze op zoek... bekijk 'Ontbijt'

  • Kookboek Greek

    Greek

    Met 'Greek' heb je een masterclass Grieks koken in handen maar dan wel met de moderne twist van George Calombaris... bekijk 'Greek'

bekijk alle kookboeken