Zuurkool met appel en honing-mosterddressing

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 8
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 eetlepel olie
  • 200 g zuurkool
  • 4 jeneverbessen
  • 1 glas witte wijn
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels mosterd
  • 100 ml room
  • 2 appels, in dunne plakjes

Bereiden

Fruit de ui in de olie. Voeg de zuurkool, de jeneverbessen en de wijn toe en laat 15 minuten op een zacht vuur garen. Haal van het vuur en laat tot op kamertemperatuur afkoelen.

Maak de dressing: roer de honing los met de mosterd en meng met de room. Breng op smaak met peper.

Schik de plakjes appel op de borden. Verdeel er de zuurkool over en lepel er de dressing bij.

Kookboek

Het recept 'Zuurkool met appel en honing-mosterddressing' is afkomstig uit het kookboek...

De creatieve kookbijbel

Véronique de Meyer & Michel de Meyer

Heb je af en toe behoefte aan variatie, dan is een kookboek als 'De creatieve kookbijbel' de redder in nood. Al bladerend ontdek je dat er heel wat te doen valt met... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (20 stemmen)

Zuurkool recept tips

Reacties op dit recept

  • ManoukHet kookboek waar het uitkomt is een echte aanrader.... Ik heb hem gekocht en vind hem super!!!!!!!!!!!

    reageren

  • GermaineWat is lekker om er bij te eten? Wij eten geen aardappels, rijst, brood en pasta... Gebakken zoete aardappel?

    reageren

  • avaLekker hoor! Ik probeerde er aardappels bij te doen maar die maken het vies.

    reageren