Rabarberchutney met grote rozijnen

  • 900 g chutney
  • 45 min
  • waardering 7,8
  • Sauzen / dips
  • Engels
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 kg rabarber (750 g schoongemaakt gewicht)
  • 100 g acaciahoning
  • 200 g rietsuiker
  • 1 theelepel jeneverbessen
  • 150 ml witte balsamicoazijn of sherryazijn
  • 250 g grote rozijnen

Bereiden

Spoel de stelen rabarber onder de kraan. Schil de stelen dan en snijd ze in stukjes.

Doe de acaciahoning met de rietsuiker, jeneverbessen en balsamicoazijn in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook en laat 3 minuten koken tot het mengsel mooi stroperig is.

Doe er de stukjes rabarber en de rozijnen in en laat alles dan nog eens 30 minuten sudderen.

Verdeel de rabarberchutney over 2 of 3 potten en sluit die meteen af.

Tip

Deze chutney combineert goed met wildterrines.

Kookboek

Het recept 'Rabarberchutney met grote rozijnen' is afkomstig uit het kookboek...

Jams & chutneys

Valérie LHomme

Zelfgemaakte jam... lekkerder is er niet! En je hoeft er geen dagen voor in de keuken te staan. Neem een kilo vruchten in het seizoen, volg de recepten in dit boek... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Chutney recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!