Pompoen compote met zoethout en anijszaad

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,5
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 pompoen van ca. 1,3 kg
  • 40 g rietsuiker
  • 10 g donkerbruine rietsuiker
  • ½ eetlepel anijszaad
  • 2 snufjes zoethoutpoeder

Bereiden

Schil de pompoen. Verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Doe de blokjes pompoen in een pan en schep er beide soorten suiker, een beetje water, het anijszaad en zoethoutpoeder door. Laat onder voortdurend roeren 15 tot 20 minuten koken, waarbij je geleidelijk 250 tot 500 ml kokend water toevoegt. Let op, want deze compote kookt snel aan. Neem de pan van het vuur wanneer de pompoen volledig gaar is en uit elkaar begint te vallen.

Laat afkoelen en draai tot een puree.

Tips

Je kunt gewone rietsuiker gebruiken als donkerbruine rietsuiker niet verkrijgbaar is. Er zijn een paar soorten pompoen die makkelijk te schillen zijn. Grote soorten hebben meestal een taaie schil. Kleinere soorten zijn ook in het algemeen zoeter dan de grote variëteiten. Zoethoutpoeder is te vinden bij kruidenwinkels online.

Kookboek

Het recept 'Pompoen compote met zoethout en anijszaad' is afkomstig uit het kookboek...

Compote, genieten van vruchtenmoes

Ilona Chovancova

Dit boek vertelt je alles dat je wilt weten over compotes en hoe je zelf de lekkerste maakt - om even van te proeven, of om dik op een snee brioche te smeren, of... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Compote recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!