Gordon Ramsay: gevulde kipfilet gewikkeld in parmaham

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 4 grote kipfilets à 170-200 g
  • 8 blaadjes salie
  • 5 flinke eetlepels ricotta
  • 8 plakjes parmaham
  • 1½ eetlepel olijfolie
  • handvol takjes tijm

Voorbereiden

Snijd de kipfilets aan één kant diep in; let erop dat u niet helemaal door het vlees heen snijdt. Sla het vlees open als een boek. Snijd 4 blaadjes salie fijn. Meng ze met de ricotta en voeg peper en zout naar smaak toe.

Leg twee plakjes ham elkaar iets overlappend op de snijplank. Leg een blaadje salie in het midden en leg daarop een opengeslagen kipfilet. Schep een kwart van de ricotta midden op de kip. Vouw het vlees weer dubbel over de vulling heen. Wikkel de gevulde kipfilets in de plakjes parmaham. Wikkel alles in plasticfolie. Maak de overige kipfilets net zo. Laat ze in 1-2 uur stevig worden in de koelkast.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C en verwarm daarin een braadslee. Verhit de olijfolie in een hete, zware koekenpan. Bak de kipfilets, zo nodig in porties, aan beide zijden in 2 minuten bruin. Leg een paar takjes tijm op elke kipfilet en leg die dan in de hete braadslee. Bak ze, afhankelijk van de grootte, 12-15 minuten in de oven; het vlees moet vrij stevig aanvoelen als er zachtjes op wordt gedrukt.

Dek de kipfilets af met aluminiumfolie en laat ze op een warme plaats 5 minuten rusten. Snijd de gevulde kipfilets diagonaal in plakken en leg die op vier warme borden. Lekker met gestoomde groenten en aardappelpuree of gekruide couscous.

Extra benodigd

Plasticfolie, aluminiumfolie

Kookboek

Het recept 'Gordon Ramsay: gevulde kipfilet gewikkeld in parmaham' is afkomstig uit het kookboek...

Gezond met Ramsay

Gordon Ramsay

Je bent wat je eet. En iedereen wil gezond zijn en er op zijn best uitzien. Gordon Ramsay - superfit, eigenaar van driesterrenrestaurants, marathonloper en energieke... lees verder

© Tirion Uitgevers

Waardeer dit recept (90 stemmen)

Gevulde kipfilet recept tips

Reacties op dit recept

  • KittyEen heerlijk receptuur. Niets aan veranderen.

    reageren

  • BrigitteGisteravond gemaakt, was erg lekker. Kijk wel uit dat je niet te veel van het mengsel tussen je kip legt, want anders valt de smaak van je kip weg.

    reageren

  • PietjeHeerlijk recept, absoluut een aanrader, eenvoudig te maken en erg smakelijk. Maria

    reageren

  • ingridOverheerlijk en simpel gerecht. Ik heb het al vaak gemaakt maar varieer met dit recept. In plaats van de parmaham, die duur is, kun je bijvoorbeeld ook spek gebruiken. In plaats van ricotta is een laagje kruidenroomkaas of een laag mozarella ook heerlijk. De tip om de kipfilet eerst te laten opstijven in de koelkast is super. De kipfilet blijft zo mooi en stevig en het ziet er daardoor ook professioneel uit.

    reageren

  • HannyIn een woord: Zalig!

    reageren

  • Krista2 weken geleden gemaakt: erg lekker, maar toch de smaak van ricotta iets te flauw. Ik denk dat ik volgende keer het een keertje ga proberen met Boursin ofzo. Had Parmaham genomen om de kipfilets in te wikkelen en dat beviel goed.

    reageren

  • AnnetRecept iets aangepast, wat rode pesto extra door de ricotta gedaan en blaadjes bascilicum gebruikt in plaats van salie. Heerlijk gegeten!

    reageren

  • A.Weinig goede smaak, salie overheerst, jammer is een mooi gerecht. Komt met knoflooksaus wat beter tot zijn recht.

    • AnnaWij laten de salieblaadjes gewoon weg, want voor de niet-liefhebber kan de smaak wat overheersen. Het resultaat: een heerlijk lekkere gevulde kipfilet.

    reageren

  • GerardLekker: gemaakt, maar dan met kalkoenfilet, nauwelijks duurder, wel veel meer smaak! (Dat geldt voor vrijwel alle recepten met kipfilet. Met kalkoen wordt gewoon minder gerotzooid.)

    reageren

  • WielJammie! Kijk dit is nou lekker eten zonder dat je daar veel geld voor hoeft uit te geven, en daarbij ook nog eens gezond is. Maar laat die arme plofkippen in hemelsnaam in de schappen liggen, voor die paar centjes meer eten we toch véél liever een kippetje wat wél lekker heeft kunnen scharrelen, TOCH?

    • K.WHelemaal gelijk

    reageren

  • MartinIk doe het geregeld met een vulling van Boursin, is ook zeer lekker.

    reageren

  • elise1. Bij de extra benodigdheden staat wel de alufolie maar niet de plasticfolie. 2. Voor een beginnend kok mag er wel in staan, dat je het plasticfolie moet verwijderen voor het braden van de gevulde kipfilets.

    • redactie okoko receptenDe plasticfolie is toegevoegd, dank voor je scherpe blik. Inzake punt 2: zulke elementaire, voor de hand liggende zaken worden in recepten niet vermeld - indien ze wel worden opgenomen teneinde recepten idiotproof te maken, dan worden recepten extreem lang en - voor wie al wél water of een ei kan koken - tamelijk irritant om te lezen.

    • Chris Goh, joh moet je de plasticfolie verwijderen...?

    reageren

  • HansWij hebben dit recept inmiddels al wel dertig keer gemaakt en het blijft om je vingers er bij op te eten zo lekker.

    reageren