Gepaneerde kipfilets

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • sap van 1 citroen
  • 4 kipfilets
  • 1 ei
  • 2 handjes cornflakes
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiden

Meng het citroensap met wat peper en zout, wrijf de kipfilets daarmee in. Pak een diep bord en breek het eitje daarin, roer het ei goed door met een vork.

Leg in een ander diep bord de cornflakes, breek die eerst in kleine stukjes. Haal de kipfilets eerst door het ei, daarna door de cornflakes.

Verhit de olie in een pan en bak de kipfilets 4-5 minuten, tot ze mooi goudbruin zijn.

Variatietip

Voor wat extra pit kun je paprikapoeder door de cornflakes mengen.

Recept aanpassen

In plaats van de cornflakes kun je ook een oude (glutenvrije) boterham gebruiken. Leg de boterham 1 minuut in een magnetron op vol vermogen. Laat de boterham afkoelen en verhit hem dan nog een keer. Verkruimel de boterham en haal de kipfilets door de kruimels. Of gebruik gluten- en tarwevrije cornflakes. Als je geen ei mag, neem dan in plaats daarvan een scheutje melk.

Kookboek

Het recept 'Gepaneerde kipfilets' is afkomstig uit het kookboek...

Allergiekookboek

Marloes Collins

Het hele jaar door lekker eten, ook als je allergisch bent voor gluten, tarwe, lactose, koemelk, kippenei, vis of schaaldieren, soja, pinda's of noten? Marloes... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Kipfilet recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!