Kipfilet recepten

Zie ook

Kipfilet

Kipfilet

Kipfilet is het borstvlees van de kip, dat al van het bot is gesneden. Het is het meest malse deel van de kip en is kant-en-klaar verkrijgbaar. Het gewicht bedraagt 100 tot 120 g. Kipfilets zijn heel veelzijdig en snel klaar. Je kunt ze bakken, grillen of smoren. Doe dit het liefst op matig hoog vuur. Als je ze op hoog vuur verwarmt, worden ze snel droog. Reken op een bereidingstijd van 10-15 minuten. Wil je nog sneller klaar zijn, dan zijn kipblokjes of -reepjes een alternatief.

Kipfilet met sesamzaad

bestrooi 4 enkele kipfilets met zout en peper en laat dit 5 minuten intrekken. Vermeng 1 eetlepel bloem, 2 eetlepels sesamzaadjes en 1 theelepel paprikapoeder. Klop 1 ei met 1 eetlepel water los, wentel de kipfilets erdoor en vervolgens door het sesamzaadmengsel. Schud het overtollige mengsel eraf. verhit boter in een koekenpan tot het schuim begint weg te trekken en leg de kipfilets erin. Til de filets direct op om de boter eronder te laten lopen en bak de kipfilets in 8 minuten per kant lichtbruin en gaar. Schik ze op een voorverwarmde schaal. Schenk 2 eetlepels ketjap en enkele lepels water bij de bakboter en roer alle aanzetsels los van de bodem van de pan. Geef de saus er apart bij. ¹)

[ Bron: 'Kook ook - Kip' | 'Wannée kookboek' ¹) ]

[ Beeld: Eugena Klykova | Shutterstock.com ]