Kipsaté (saté ajam)

Kipsaté (saté ajam)
  • 4
    personen
  • 5
    min voorbereiden
  • 20
    min bereiden
  • 1
    uur wachten
  • waardering8.1
    obv 11 waarderingen
  • Hoofdgerecht
  • Gevogelte
  • Indonesisch

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet, in blokjes van ca. 2 cm
  • 3 eetlepels Inproba Ketjap Manis
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel en 1 theelepel Inproba Sambal Oelek
  • 3 theelepels Inproba Gehakte Knoflook
  • 3 eetlepels olie
  • 1 kuipje Inproba Saté Saus (kant & klaar, 300 g)
  • 2 eetlepels suiker
  • 75 g Inproba Gebakken Uitjes

Voorbereiden

Marineer de kipfilet minimaal 1 uur in een mengsel van de ketjap, ui, citroensap, 1 eetlepel sambal en de helft van de knoflook. Week de satéstokjes ondertussen in wat warm water (ze verbranden zo minder snel bij het grillen).

Bereiden

Rijg de kip aan de stokjes. Rooster de spiesjes nu boven houtskool of in de grill (op het hoogste plateau) in ca. 7 minuten bruin en gaar. Bestrijk ze bij het draaien enkele malen met de olie. Schep de satésaus in een pan en warm dit al roerende op. Voeg de rest van de knoflook, de theelepel sambal en de suiker toe. Giet de saus over de kip. Bestrooi de kipsaté met de uitjes.

Gall & Gall wijnadvies bij je kerstdiner

Klik hier en ontvang persoonlijk wijnadvies bij elk gerecht

Extra benodigd

Satéprikkers

Tip

Serveer de kipsaté op Indonesische wijze met long-tong (samengeperste rijst die in blokjes wordt gesneden) en blokjes komkommer.

Het recept 'Kipsaté (saté ajam)' wordt je aangeboden door Inproba.

reacties op dit recept

  • Alyssa HEERLIJKE malse kip, als je hem goed in de marinade laat staan.. goed in de gaten houdt 4 á 5 x omdraaien onder de grill.. en blijven instrijken.. kun je SMULLEN! Heb dit gerecht nu al 4 x gemaakt in zeer korte tijd, iedereen geniet er steeds weer van!

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)
(advertorial)
MAGGI Bouillonspecialiteiten

De nieuwe MAGGI Bouillonspecialiteiten staan aan de basis van vele soorten gerechten. Zo maak je met de Paddenstoelenbouillon bijvoorbeeld een heerlijke risotto.

Op zoek naar inspiratie? Kijk op MAGGI.nl.

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken