Eau de vie van cider en groene jasmijnthee

  • 1 fles van 1 liter
  • 5 min
  • waardering 8,5
  • Drank
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 100 ml eau de vie van cider
  • 600 ml groene jasmijnthee (zie onderaan het recept)
  • 20 ml verjus
  • 20 g witte suiker

Bereiden

Doe alle ingrediënten in een maatbeker.

Roer om alles te mengen.

Doe in een bruiswatermachine of sifon om er koolzuur aan toe te voegen.

Bewaar de drank tot het opdienen op een koele plaats.

Serveer in highballglazen gevuld met ijsklontjes.

Extra benodigd

Maatbeker, bruiswatermachine of sifon

Groene jasmijnthee

Breng 650 ml water aan de kook (iets meer dan nodig is voor de hard seltzer, omdat een deel van het vocht al kokend verdampt), doe er 50 g groene jasmijnthee bij en zet het vuur uit. Roer alles goed door en laat 5 minuten trekken. Giet door een puntzeef en laat voor het opdienen 1 uur afkoelen.

Kookboek

Het recept 'Eau de vie van cider en groene jasmijnthee' is afkomstig uit het kookboek...

Hard seltzer

Thibault Massina & Romain Aubert

Met 'Hard seltzer' maak je op basis van 9 sterke dranken en bruiswater 50 verschillende hard seltzers, die verrassend van smaak en in een handomdraai te maken zijn. Denk aan wodka met vlierbloesem & eucalyptus of tequila met kombu & basilicum... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Dranken recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!