Brood met geitenkaas en spek

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 8,3
  • Hapje
  • Frans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 sneden brood (bij voorkeur zuurdesem of een stokbroodje), 12 mm dik
  • 8 plakjes ontbijtspek (bacon mag ook), het liefst dik gesneden
  • 2 kleine geitenkaasjes met romig, lopend zuivel, zoals Rocamadour, of 1 stuk geitenbrie (gebruik geen rulle kaas.)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Verdeel met een kwastje de olijfolie over beide zijden van de sneetjes. Leg de sneetjes 6 minuten in de oven op een ovenrek of 3 minuten op een voorverwarmde contactgrill.

Bak ondertussen het spek of de bacon in een koekenpan. Bak de bacon of het spek niet uit; de plakjes moeten om de kaas gevouwen kunnen worden.

Haal de sneden brood uit de oven en snijd ze doormidden. Leg op de vier helften een plak spek of bacon en daarop een stuk geitenkaas of een heel geitenkaasje. Doe wat zwarte peper op de kaas. Leg op de kaas nog een plak spek of bacon en leg op de bacon een gehalveerde snee brood.

Kookboek

Het recept 'Brood met geitenkaas en spek' is afkomstig uit het kookboek...

Altijd trek

Herman den Blijker

'Altijd trek' is het eerste boek van Den Blijker dat zich niet alleen richt op de thuiskok, maar ook op de tv-kijkers die Herman willen zien. Met de vele stoere foto's kan de... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Geitenkaas recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!