Gegratineerde geitenkaas met cranberrycompote

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,6
  • Nagerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 255 kcal
  • 9 g eiwit
  • 15 g vet
  • 19 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 250 g verse cranberry's
  • 100 ml aardbeien-kersen dubbeldrank
  • 2 eetlepels bessenjenever
  • 2 eetlepels honing
  • 4 plakjes zachte geitenkaas van 50 g
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen

Bereiden

Kook de cranberry's met de dubbeldrank in ca. 10 minuten zacht, roer regelmatig. Laat de cranberry's afkoelen en roer de bessenjenever en 1 eetlepel honing erdoor. Leg de plakjes geitenkaas op de grillplaat. Bestrijk ze met honing en strooi de amandelen erover.

Verwarm de grill voor en schuif de grillplaat er ca. 10 cm onder. Laat de geitenkaas in ca. 2 minuten iets smelten en de amandelen goudbruin kleuren. Leg op ieder bordje een plakje kaas en lepel de saus eromheen.

Bron

Het recept 'Gegratineerde geitenkaas met cranberrycompote' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Ekaterina Loskot | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Geitenkaas recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!