Gefrituurde tofupuntjes met sesamzaad en pruimensaus
- 24 stuks
- 20 min
- waardering 7,5
- Hapje
- Oosters
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 3 eetlepels tahin
- 4 eetlepels Chinese pruimensaus (toko)
- 2 eetlepels rijstazijn
- 500 g stevige tofu, uitgelekt
- 20 g witte sesamzaadjes, plus extra om te bestrooien
- 20 g zwarte sesamzaadjes, plus extra om te bestrooien
- 2 eiwitten, losgeklopt
- plantaardige olie, om te frituren
Bereiden
Doe de tahin, de pruimensaus, de rijstazijn en 5 eetlepels warm water in een kom en meng dit. Voeg nog wat water toe als het mengsel te dik is. Breng op smaak met zout.
Snijd de tofu in 6 vierkanten en vervolgens in 12 driehoeken. Snijd deze horizontaal weer doormidden. Dep de tofu droog en leg die op keukenpapier om volledig uit te lekken. Doe de witte en zwarte sesamzaadjes in twee aparte schaaltjes. Dompel de droge tofu in het losgeklopte eiwit en haal de puntjes vervolgens door de sesamzaadjes - uiteindelijk zijn er 12 puntjes met wit sesamzaad en 12 met zwart sesamzaad.
Verhit de plantaardige olie in een wok en frituur de tofu in gedeelten gedurende 3 tot 4 minuten. Laat de puntjes uitlekken op keukenpapier. Strooi wat extra sesamzaad over de pruimensaus en serveer deze samen met de tofupuntjes.
Kookboek
Het recept 'Gefrituurde tofupuntjes met sesamzaad en pruimensaus' is afkomstig uit het kookboek...
Fingerfood, 80 recepten stap voor stap
Yasmin Othman
Het eten van kleine hapjes is erg populair en het leuke van fingerfood is dat je dit op verschillende momenten en manieren kunt gebruiken: bijvoorbeeld... lees verder
© Good Cook