okoko receptenreceptpastapennejamie oliver: klassieke penne carbonara

Jamie Oliver: klassieke penne carbonara

Jamie Oliver: klassieke penne carbonara
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 20
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering7.9
    obv 55 waarderingen
  • Hoofdgerecht
  • Vlees
  • Italiaans

Ingrediënten

  • 450 g gedroogde penne
  • 10 plakjes pancetta of gedroogde, gerookte bacon
  • olijfolie
  • 5 biologische eidooiers
  • 100 ml slagroom
  • 125 g Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiden

Kook de penne al dente in gezouten kokend water (kijk op de verpakking voor de kooktijd). Bak terwijl de penne kookt de pancetta in een beetje olijfolie krokant. Druk het een beetje stuk en zet aan de kant. Klop in een kom de eierdooiers en slagroom met de helft van de Parmezaanse kaas. Laat de penne als deze gaar is uitlekken en schep hem meteen door het nog warme, krokante pancetta-eierdooiermengsel.

Veel carbonara's zijn overgaar en lijken nog het meest op een geklutste eiersaus - als je de penne er meteen bij doet geeft deze genoeg warmte af om de eieren te garen terwijl de saus mooi glad en zijig blijft. Breng op smaak met flink wat zwarte peper uit de molen en voeg nog wat extra Parmezaanse kaas toe. Serveer direct met een grote kom salade erbij en een lekker flesje rode wijn.

Kookboek

Het recept 'Jamie Oliver: klassieke penne carbonara' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Happy Days met the Naked Chef van Jamie Oliver

Happy Days met the Naked Chef

Jamie Oliver

"Mijn boeken zijn voor mensen die de kortste weg willen nemen, maar ook iets fantastisch van hun dagelijkse maaltijden willen maken. Mensen die zichzelf en hun... lees verder

© Kosmos Uitgevers.

reacties op dit recept

  • Bianca Blijft een lekker gerecht, maar was allang bekend. Niet typisch Jamie. Ik experimenteer graag met diverse verse kruiden uit eigen tuin erbij. Ook lekker: ga uit van de basis, eidooier en room, en voeg lekkere groentes en/of kruiden naar smaak toe. Kan niet fout gaan.
  • Rob Weg met die room !
  • Carin Het is een lekker recept. Mijn jongste is er dol op. Maar
    inderdaad, er komt helemaal geen room voor in een penne carbonara. Maar goed smaken verschillen.
  • Anna Telkens weer dezelfde discussie. Hele eieren, alleen dooiers, met of zonder room. Eet het gewoon zoals je dat zelf wilt. Voor mij is dat alleen dooiers en room!
  • Theo Jamie moet zijn huiswerk overdoen: Klassieke Italiaanse gerechten kan je pas klassiek noemen als je de traditie respecteert. Variaties kunnen natuurlijk altijd, maar noem 't dan verdomme niet "Klassiek". Er hoort geen room in de klassieke carbonara-saus. Room doe je in de saus als je eigenlijk niet zo goed kan koken... Net zoals Jamie. Veel praatjes... Zoals alle koks uit Engeland.
  • jan Nee of het klassiek is of niet, ik zou daar zeker om vloeken
    lekker belangrijk theo.
  • Wilma Ik blijf het eng vinden met die eieren, als ze niet goed gaar zijn.
  • atse Toch byzonder dat, voor echte kenners van het originele recept, jullie allemaal op deze pagina hebben moeten kijken. Dat getuigt van sufheid.
  • Danielle Klassiek is niet hetzelfde als origineel hoor. Z**kerds.
  • Sarah Sjonge jonge, Theo. Gaat ver om 'verdomme' te zeggen voor carbonara.
  • N.R. Iedere Italiaan maakt het anders. De basissaus is altijd pecorino met eieren en gebakken pancetta, sommigen doen er licht gebakken uien al dan niet afgeblust met witte wijn door, anderen doen er knoflook en peterselie door. Echter nooit room! Maar zoals bij alles, geldt ook hier: doen wat je zelf lekker vindt, maar noem het geen Carbonara.
  • Gerard Die Jamie O. snapt er nog steeds niets van. (zucht)
  • linda Ik ben het niet eens met sommigen. Ik vind Jamie een fantastische kok die niet alleen lekker, maar ook op een gezonde manier kookt. Bekijk eens de TV-zenders VITAYA, VTM (Jamie at home) of EEN (30 minute meals). Weet niet of dit mogelijk is in Nederland, maar probeer het eens. Je zal dan misschien van mening veranderen.
  • Gert-Jan Jamie mag elke dag voor mij koken hoor, ook zijn klassieke niet originele penne carbonara. En zelfs echte kenners weten dat klassiek niet altijd origineel is en klikken daarom wel op recepten zoals deze!

reactie toevoegen

mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken