Kruidige gebakken rijst met spekjes

  • 6 personen
  • 20 min
  • waardering 8,5
  • Bijgerecht
  • Indonesisch
  • Vlees

Ingrediënten

  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 6 tenen knoflook, in dunne plakjes gesneden
  • 250 g gerookte spekreepjes
  • 1 theelepel ketoembar
  • ½ theelepel gemalen kaneel
  • een mespunt gemalen kruidnagel
  • een mespunt nootmuskaat
  • ca. 900 g gekookte koude pandanrijst (450 g droge rijst)
  • 6 eieren, losgeklopt

Bereiden

Verhit de olie in een wadjan of grote hapjespan en bak de uisnippers en knoflookplakjes met de spekreepjes glazig. Voeg de kruiden toe.

Schep de rijst in delen in de wadjan en bak alles al omscheppend. Schenk de eieren in de pan en bak ze mee tot het mengsel gaat stollen.

Lekker met saté.

Kookboek

Het recept 'Kruidige gebakken rijst met spekjes' is afkomstig uit het kookboek...

Boekoe Kita - midprice editie

Mirjam van der Rijst & Harold Pereira

90 authentieke Indische recepten, vaak al vele generaties oud. In de loop der jaren gaven kinderen en kleinkinderen, ver van hun thuisland, deze recepten soms een eigen twist. Elke familie ontwikkelde zo haar eigen voorkeuren. Maak kennis met deze 11 families... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: Harold Pereira

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Gebakken rijst recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!