Creoolse rijst

  • 2 personen
  • 30 min
  • waardering 7,3
  • Bijgerecht
  • Overige keukens
  • Gevogelte

bevat per portie

  • 380 kcal
  • 7 g eiwit
  • 12 g vet
  • 62 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 3 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 150 g langkorrelrijst
  • 1 kippenbouillontablet
  • 6 takjes peterselie, fijngeknipt

Bereiden

Verhit de olie in een braadpan. Bak de ui en de bleekselderij ca. 3 minuten. Schep de rijst erdoor en bak hem even mee. Verkruimel het bouillontablet erboven.

Voeg 250 ml water toe en breng het aan de kook. Kook de rijst in ca. 20 minuten gaar. Breng op smaak met peper. Strooi de peterselie erover.

Variatietip

Vervang voor een vegetarische variant het kippenbouillontablet door een groente- of kruidenbouillontablet.

Bron

Het recept 'Creoolse rijst' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Shyripa Alexandr | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Meer rijst recept tips

Reacties op dit recept

  • JanWat citroenrasp toevoegen, lekker in combinatie met de bleekselderij.

    reageren