Pilav met paprika en lamsvlees

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Vlees

bevat per portie

  • 695 kcal
  • 27 g eiwit
  • 29 g vet
  • 81 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 400 g mals lamsvlees, in blokjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 groene paprika's, in stukjes
  • 100 g krenten of rozijnen
  • 2 theelepels shoarmakruiden
  • 300 g snelkookrijst
  • 500 ml runderbouillon
  • 4 eetlepels geschaafde amandelen

Bereiden

Verhit de boter en bak hierin de blokjes vlees met de ui en de paprika in ca. 5 minuten bruin. Voeg de krenten, de shoarmakruiden en de rijst toe en bak het geheel omscheppend 2 minuten op een matig vuur.

Schenk de bouillon erbij. Leg het deksel op de pan. Breng het vocht aan de kook en laat de pilav op laag vuur in 10-15 minuten gaar worden.

Rooster ondertussen de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Voeg zout en peper naar smaak aan de pilav toe en strooi de amandelen erover.

Bron

Het recept 'Pilav met paprika en lamsvlees' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Greyderone | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Pilav recept tips

Reacties op dit recept

  • jeanetteSuper lekker! Ik heb er nog wat Marokkaanse kruidenmix en wat kaneel bij gedaan. Alleen de geur is al hemels!

    reageren

  • AndreDit is echt heerlijk. Ik rooster alleen pijnboompitjes ipv amandelen. Verder is dit echt een toppertje, valt bij iedereen goed en niet moeilijk.

    reageren