Aardappelsalade light met komkommer en dille

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 8
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 600 g krieltjes of kleine aardappelen
  • 400 g komkommer, in schijfjes
  • 4 eetlepels sinaasappelsap
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 eetlepels arachideolie
  • 1 bosje verse dille, fijngehakt

Bereiden

Kook de aardappelen gaar in de schil in gezouten water, giet ze af en halveer. Laat afkoelen.

Meng de komkommer met het sinaasappelsap, het citroensap en de arachideolie.

Meng de afgekoelde aardappelen met de komkommer en de dille. Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.

Kookboek

Het recept 'Aardappelsalade light met komkommer en dille' is afkomstig uit het kookboek...

Op de barbecue

Dominique Wynter

'Op de barbecue' bevat ruim 100 eenvoudige, feestelijke en vooral superlekkere barbecuerecepten. De gerechten kunnen zowel buiten als binnen op de tafelbarbecue... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Aardappelsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • NicoleLekker fris en heerlijk. Ik had wat krieltjes over, en voilà.

    reageren

  • Jessytip: inplaats van krieltjes of kleine aardappelen kan je ook appels gebruiken. Persoonlijk vind ik dat beter.

    reageren