Aardappelsalade met pepersalami

  • 6 personen
  • 30 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 g pepersalami, in smalle repen
  • 1 kg kleine nieuwe aardappelen
  • 3 grote augurken, in kleine stukjes
  • 1 eetlepel verse munt, gehakt
  • 6 lente-uitjes, in dunne ringen
  • 125 g zure room
  • 1 eetlepel mierikswortelroom
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 2 theelepels honing
  • 4 eieren, hardgekookt

Bereiden

Verhit de olie in een steelpan en bak de salami op matig vuur in ongeveer 5 minuten krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

Snijd de aardappelen - afhankelijk van de grootte - in twee of vier stukken en kook ze in een grote pan tot ze net zacht zijn. Laat niet te lang koken, anders vallen ze in de salade uit elkaar. Laat de aardappelen ca. 30 minuten afkoelen.

Meng in een kom de aardappelen, augurken, munt en de helft van de lente-uitjes. Klop de zure room, mierikswortelroom, mosterd en honing door elkaar en meng dit door de aardappelen. Verkruimel er de hardgekookte eieren over en bestrooi de aardappelsalade met de salami en de rest van de lente-uitjes.

Kookboek

Het recept 'Aardappelsalade met pepersalami' is afkomstig uit het kookboek...

Peper & zout

Jody Vassallo

Peper en zout zijn onmisbare smaakmakers die altijd in huis zijn. Herontdek deze veelzijdige ingrediënten in bijna 100 verrassende en verrukkelijke... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: Deirdre Rooney

Waardeer dit recept (21 stemmen)

Aardappelsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!