Thaise salade van papaja en wortel

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,7
  • Bijgerecht
  • Thais
  • Vis

Ingrediënten

  • 100 g suiker
  • 3 eetlepels vissaus
  • het sap van 2 kleine citroenen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • verse Thaise chilipeper (desgewenst)
  • 1 kleine, stevige, onrijpe papaja
  • 2 grote wortels
  • 1 bosje verse koriander

Bereiden

Meng de suiker met de vissaus en het citroensap. Roer tot de suiker is opgelost. Schep er de knoflook en desgewenst de chilipeper door. Proef en breng zo nodig op smaak met een klein beetje zout.

Snijd de papaja en wortels met een juliennesnijder met klein mes in lange spaghettislierten. Schep er wat saus over en garneer met toefjes koriander.

Extra benodigd

Juliennesnijder

Variatietip

Je kunt deze salade ook serveren met garnalen of in hele dunne reepjes gesneden omelet. Vervang voor een minder zoete saus de helft van de suiker door agavesiroop.

Kookboek

Het recept 'Thaise salade van papaja en wortel' is afkomstig uit het kookboek...

Groenten à la pasta

Orathay & Vania

Met hun natuurzuivere smaken, knapperige textuur en prachtige kleuren smeken groenten erom om in de keuken op een creatieve en speelse manier in pasta te... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Thaise salade recept tips

Reacties op dit recept

  • simoneMet vissaus is dit recept niet vegetarisch.

    • redactie okoko receptenWe hebben de classificatie aangepast.

    reageren