okoko receptenreceptsoepwortelsoepwortelsoep met peterselie

Wortelsoep met peterselie

Wortelsoep met peterselie
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 1:05
    uur bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering7.5
    obv 8 waarderingen
  • Voorgerecht
  • Gevogelte
  • Hollands

Ingrediënten

  • 1 liter kippenbouillon
  • 100 g peterselie, gewassen, in een bosje
  • 50 g boter
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 uien, fijngesneden
  • 400 g wortels, geschrapt en in kleine blokjes

Bereiden

Doe de kippenbouillon in een pan en zet het vuur middelhoog. Snijd twee eetlepels van de peterselie fijn en bewaar dit. Voeg de rest van het bosje toe aan de bouillon.

Doe de boter, knoflook en ui in een andere pan en bak op een middelhoog vuur tot de ui zacht en transparant is. Voeg de wortelblokjes toe en laat, onder af en toe roeren, 5 minuten fruiten. Voeg de bouillon toe. Verwijder het bosje peterselie en gooi deze weg. Laat de soep 40 minuten koken (of tot de wortel zacht is) en haal van het vuur.

Pureer de soep en doe deze terug in de pan die je op een laag vuur zet. Breng de wortelsoep op smaak met zeezout en witte peper en voeg de fijngesneden peterselie toe.

Kookboek

Het recept 'Wortelsoep met peterselie' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Fresh + fast van Michelle Cranston

Fresh + fast

Michelle Cranston

'Fresh + fast' viert de groene link tussen gezondheid, vitaliteit en prachtig eten en bevat meer dan 100 buitengewone, nieuwe recepten van Michelle Cranston... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck.

reacties op dit recept

  • Nog geen reacties...

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken