Broodpudding van paasbrood

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,8
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 380 kcal
  • 6 g eiwit
  • 25 g vet
  • 36 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 4-6 sneetjes paasbrood
  • 50 g boter
  • 3 eetlepels abrikozenjam
  • 1 groot ei
  • 125 ml slagroom
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Vet vier eenpersoons ovenschaaltjes (inhoud ca. 200 ml) heel royaal in met boter. Snijd de sneetjes paasbrood elk in 4 stukken en besmeer deze met boter, abrikozenjam en amandelspijs (uit het brood). Leg de stukjes paasbrood in de ovenschaaltjes.

Klop in een kom het ei los met de slagroom, de geraspte sinaasappelschil en de vanillesuiker. Schenk dit mengsel over de stukken brood in de schaaltjes. Strooi de bruine suiker erover en verdeel de rest van de boter in vlokjes erover.

Bak de broodpuddinkjes in de oven in ca. 20-25 minuten mooi bruin en gaar. Stort de puddinkjes terwijl ze nog warm zijn omgekeerd op bordjes. Serveer er een bolletje vanille-ijs bij.

Bron

Het recept 'Broodpudding van paasbrood' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Paasbrood recept tips

Reacties op dit recept

  • anitaWij vonden dit nagerecht heerlijk en ook erg geschikt als je eters hebt. anita

    reageren