Witte chocolade met kersen en kokos

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,5
  • Nagerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 blaadjes gelatine
  • 400 ml kokosmelk
  • 150 g witte chocolade, in stukjes
  • 100 g gedroogde kokos
  • 150 g amarenakersen op siroop
  • 50 g gedroogde kokos

Bereiden

Laat voor de crème de blaadjes gelatine in koud water weken. Breng de kokosmelk tegen de kook aan. Roer er de geweekte gelatine door tot die is opgelost. Giet het kokende mengsel in een kom over de witte chocolade en gedroogde kokos. Meng goed en laat dan tot kamertemperatuur afkoelen.

Schep een laagje crème van 1 tot 2 cm dik in elk glas. Zet de glazen ongeveer 40 minuten in de koelkast tot de crème gestold is.

Schik een paar amarenakersen op de crème en lepel er een beetje kersensiroop over. Schep er dan nog een laagje crème over. Laat ongeveer 30 minuten in de koelkast stollen en ga zo door tot de glazen vol zijn.

Garneer de glazen net voor het serveren met een dun laagje licht geroosterde, gedroogde kokos.

Opmerking

Gebruik voor een strikt vegetarische versie van dit recept agar-agar in plaats van gelatine.

Kookboek

Het recept 'Witte chocolade met kersen en kokos' is afkomstig uit het kookboek...

Heerlijke chocolade uit een glas

José Maréchal

Laat je ook verleiden door deze heerlijke recepten die alle zintuigen zullen prikkelen! Choco-munt, choco-citroen, chocoladetruffels met lavendel, cacaosorbet... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Chocoladetoetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!